Recension av Halo 5

halo5

Efter typ 10 timmar eller så utspritt över en period på ett gäng månader har jag till slut spelat klart Halo 5 tillsammans med min bror, alltid co-op med Halo förstås, ända sen den ljuvliga och klassiska första delen.

Och känslan som spelet lämnar kvar i mig är…ingen känsla alls.

Spelet avslutas med en relativt lång filmsekvens där jag tror att jag ska bry mig om vad som händer och där det känns som att en äldre kvinna ska locka fram någon sorts känsla av glädje, sorg, lättnad eller något annat som jag absolut inte känner.

Kampanjen som lett fram till den här avslutningen har varit kantad av liknande filmsekvenser och speldialog som från allra första början varit helt omöjliga att förstå eller bry sig om.

När spelet slutar vet jag inte ens vem som är ond och vem som är god. Vad höll egentligen Cortana på med? Var hon snäll eller dum? Vem var den där rösten som pratade så mycket under dom sista banorna? Vad ville hon? Vem var hon? Var hon ond eller god? Ingen aning.

En helt misslyckad handling skulle ju kunna vägas upp av fantastisk spelkontroll och rolig spelmekanik, underbar bandesign, roliga vapen och intressanta fiender men även här misslyckas Halo 5 kapitalt.

Spelkontrollen och mekaniken bakom alla strider känns faktiskt helt OK men oinspirerad bandesign och nästan omöjligt tråkiga vapen (förutom klassiker som svärdet, pistolen och det klassiska automatgeväret) gör att spelet aldrig lyfter. Det är verkligen chockerande hur tråkiga och identitetslösa spelets vapen är. Sättet spelet återkopplar när du träffar en fiende är också det helt obefintligt och den bestående känslan är att du springer runt med typ en vattenpistol eller en ärtskjutare vars effekt på fienderna är noll och ingenting.

Fienderna vill jag nästan inte prata om. Dom klassiska fienderna i form av Elites, Grunts, Jackals och Hunters är lika bra som vanligt men allt det andra? Oj så tråkigt!

Det första Halo bjöd på en helt ny och alltid fascinerande spelvärld full av minnesvärda stunder till fots eller i en jeep, en stridsvagn eller uppe i luften! Det bjöd på fantastisk fiendedesign och underbara vapen med tydliga användningsområden.

Halo 5 bjuder på inget av det.

Förlåt Halo, men jag gör slut. Det är inte jag, det är du.

Publicerat i Bla bla bla | Etiketter , , , , | Kommentarer inaktiverade för Recension av Halo 5

I Love Kanye

kanye-west-the-life-of-pablo-album-credits-1

Haha, lilla fina Kanye, du fick mig att skratta högt i bilen till jobbet, har aldrig skrattat högt till musik förut:

I miss the old Kanye, straight from the ’Go Kanye
Chop up the soul Kanye, set on his goals Kanye
I hate the new Kanye, the bad mood Kanye
The always rude Kanye, spaz in the news Kanye
I miss the sweet Kanye, chop up the beats Kanye
I gotta to say, at that time I’d like to meet Kanye
See I invented Kanye, it wasn’t any Kanyes
And now I look and look around and there’s so many Kanyes
I used to love Kanye, I used to love Kanye
I even had the pink Polo, I thought I was Kanye
What if Kanye made a song, about Kanye?
Called ”I Miss The Old Kanye,” man that would be so Kanye
That’s all it was Kanye, we still love Kanye
And I love you like Kanye loves Kanye

Publicerat i Bla bla bla | Etiketter , , , | Kommentarer inaktiverade för I Love Kanye

Det här hände.

O+&+Å-43

Publicerat i Bla bla bla | Etiketter | Kommentarer inaktiverade för Det här hände.

Jag är så bad ass! (<3 Dragon Age: Origins)

DAO

Gud, det här spelet äger mig!

Publicerat i Bla bla bla | Etiketter , | Kommentarer inaktiverade för Jag är så bad ass! (<3 Dragon Age: Origins)

Inte så smart att släppa Dragon Age: Origins gratis?

daoTänker såhär: Jag som inte spelat Dragon Age: Origins så mycket, jag fastnar typ totalt för det spelet och så tar det kanske 120 timmar innan jag kommer vilja spela Dragon Age: Inquisition. Det förbättrar ju inte chanserna för att jag ska köpa DA: I på release-dagen direkt…

Publicerat i Bla bla bla | Etiketter , , , | Kommentarer inaktiverade för Inte så smart att släppa Dragon Age: Origins gratis?

Här går Agents of S.H.I.E.L.D. från att vara bra, charmigt och roligt till att vara fantastiskt, hjärteskärande och genialiskt

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

16

17

Publicerat i Bla bla bla | Etiketter , | Kommentarer inaktiverade för Här går Agents of S.H.I.E.L.D. från att vara bra, charmigt och roligt till att vara fantastiskt, hjärteskärande och genialiskt

Winter Soldier vs Winter Soldier: 1 000 000 – 0

WinterSolderComicDet här är det bästa seriealbumet jag läst på länge. Extremt välskrivet, jag fick känsla! En miljon poäng!

WinterSolderMovieAndra säger att den här filmen är bra, men när jag såg den fick jag typ noll känsla. Den kändes menlös. Dom som gillade den kanske hade läst boken först, eller?

Publicerat i Bla bla bla | Etiketter , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Winter Soldier vs Winter Soldier: 1 000 000 – 0

And so it begins…

destiny

Publicerat i Bla bla bla | Etiketter , , , | Kommentarer inaktiverade för And so it begins…

Recension av The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D

OoT

Publicerat i Bla bla bla | Etiketter , , , | Kommentarer inaktiverade för Recension av The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D

Recension av The Legend of Zelda: A Link Between Worlds

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds

Publicerat i Bla bla bla | Etiketter , , , | Kommentarer inaktiverade för Recension av The Legend of Zelda: A Link Between Worlds