Hype-kurvan för ny teknologi (en favoritmodell från sommarens konferens )…

…ser ofta ut som så att först blir något sönderhajjpat så pass mycket att det faktiskt skapar något sorts riktigt värde eller att det i alla fall leder till verkstad och inte bara snack. Det som händer sen är oftast att den superökade effektiviteten och/eller den enorma pengahögen inte riktigt infinner sig vilket leder till en känsla av besvikelse och uttalanden om att det eller det bara var en bubbla och att alla satsade på fel häst.

Men!

Saker som faktiskt var ganska bra ändå (även om dom inte var riktigt SÅ bra som alla hade hoppats på) lever vidare och puttrar på utan att någon blåser upp en ny bubbla och utan att Wired skriver lååånga artiklar om det och plötsligt så har det blivit en både mogen och nyttig del av vår vardag som ingen längre bryr sig om, som bara finns där, helt naturligt och som en del av din och min vardag.

Viktigt att komma ihåg: Inte alla teknologier går igenom hela kurvan, när som helst along the way kan du ramla av, försvinna och gå upp i rök.

Bilden ovan visar en relativt ny kurva där Cloud Computing och e-boksläsare toppar medan vi är lite halvmissnöjda med vad till exempel twitter (mikrobloggande), sociala medier och grön IT levererat än så länge. Tablets däremot! Ja, det har vi ju faktiskt pratat om väldigt länge utan att något hände och så plötsligt kom iPad:en och nu jäklar! SOA är en annan sån där sak som ingen orkar hajjpa längre, det bara finns där och alla rubriker som säger att SOA är dött har förstås fel.

Det här inlägget postades i Bla bla bla och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/1/7/2/olaskoog.se/httpd.www/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399