Därför kommer Facebook att bestå (eller: Därför är min morfar Mark Zuckerbergs bästa vän)

Min sociala webben-resa ser ut ungefär såhär:

BBS->Mejl->Aftonbladet Chat->Passagen diskussionsforum->Skunk->Massor av special-forum typ loading.se->MySpace->Facebook->Facebook+Twitter.

Fram tills nu har plattformsbytet alltid funkat på samma sätt, en mer eller mindre dominant spelare har hela tiden bytts ut mot en ny, modernare, bättre, mer effektiv konkurrent som lockat till sig mig och resten av alla Internet-nördar.

Länge har jag tänkt att såhär kommer det alltid att vara, vi kommer hela tiden byta bort det gamla för att kasta oss över det nya och hux flux så har allt det gamla mer eller mindre dött ut. Men jag tror inte på det längre. Den allra största orsaken till detta är att den masspublik som nu blivit en del av den sociala revolutionen inte tillhör den gruppen av människor som ledigt och lätt överger en omodern plattform för en nyare, mest bara för att den är…ja, ny och lite häftigare.

Vi ser redan det här med Twitter och Facebook. Twitter är ju trevligt på väldigt många sätt men det finns inte en chans i världen att min mamma, eller min morfar för den delen, skulle få för sig att köra BÅDE Twitter och Facebook, det är ju bara såna som jag (och du som läser det här förmodligen) som orkar hålla på sådär.

Inte heller om det kom en mer direkt konkurrent till Facebook som var flera gånger bättre (snabbare? snyggare? enklare? roligare?) kan jag föreställa mig att alla icke-early-adopters skulle överge sina Facebook-konton på det sätt som jag och alla med mig förkastade Skunk och MySpace utan att tveka en sekund.

Och här är min poäng: Om inte mamma eller morfar byter. Då vill inte jag heller byta.

Och så är det nog för dom flesta, att nu när hela den här Internet-community-grejen i och med Facebook blivit allmängods så är det hos Facebook vi kommer att stanna. Jag tror att fler än jag föredrar en världens bästa morfar framför en okänd IT-nörd från typ Växjö (eller annan valfri menlös mellanstor stad som ingen egentligen vet något om).

Det här inlägget postades i Bla bla bla och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/1/7/2/olaskoog.se/httpd.www/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399