Operativsystemet ÄR verkligen dött

Har kört Ubuntu nu i ungefär 4 månader. Fegade förstås ur när jag installerade det och lät Windows ligga kvar i en egen partition som jag trodde att jag skulle använda mig av då och då när något inte fungerade som jag ville i Ubuntu.

Okej, hur många gånger har jag bootat Windows? Svar: En gång.

Då handlade det om att jag ville rippa en CD för att få in på min Ipod. Bara ren och skär lathet som gjorde att jag drog igång Windows och importerade den via Itunes, lyckades inte på första Ubuntu-försöket och orkade inte ta reda på hur jag skulle göra.

Med det här vill jag inte på något sätt hävda att Ubuntu>Windows (eller jo, på min något omoderna dator är Ubuntu förstås att föredra då datorn startar på typ fem sekunder jämfört med Windows Vista som tar ungefär lika många minuter). Det jag vill säga är att för mig är operativsystemet nu för tiden en icke-fråga. Alla operativsystem klarar av att göra det jag vill göra med en dator. Jag kan komma ut på nätet, jag kan hitta en twitter-klient, jag kan spela mina mp3:or, jag kan synka min iPod, jag kan chatta med mina MSN-kontakter, jag kan mejla, jag kan skapa presentationer, skriva dokument och göra kalkyler. Det här kan jag göra i vilket OS som helst och inget OS gör det bättre eller sämre.

Och om det är så, väljer jag då ett operativsystem som kostar noll kronor eller ett som kostar, ja, ett som kostar mer än noll kronor? Valet är förstås väldigt enkelt. Jag inser att det finns en skillnad mellan hur privatpersoner vill ha det och hur företag vill göra saker och ting. Jag är för dåligt insatt i saker som till exempel utrullning och säkerhet för att uttala mig om vad som är bäst/sämst. Men som privatperson är valet inte ens ett val.

Eller vänta, det finns förresten en sak som Windows gör bättre. Spel! Men jag slutade spela spel på PC för massor av år sedan så det spelar ingen roll. Men okej, dom som använder sin dator för spel väljer förstås Windows.

Det här inlägget postades i Bla bla bla och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/1/7/2/olaskoog.se/httpd.www/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 kommentarer till Operativsystemet ÄR verkligen dött

  1. F. skriver:

    Sant och falskt. Än så länge är det faktiskt en ganska stor skillnad på operativsystem och operativsystem. Jag skulle aldrig lämna OS X för Ubuntu, då känslan i OS X är helt fantastisk. Kalla mig Macfanatiker, men det finns en anledning till att så många Macägare förblir så.

    Men, om ett par år kommer det mesta finnas i ”molnet”. Allt kommer att skötas med en webbläsare. Då kan Apple och Microsoft hälsa hem.

  2. Ola skriver:

    Har aldrig kört OS X på allvar så jag vågar inte uttala mig så mycket om just det, inlägget kom till när att jag slogs av hur lite jag behövde ändra mina vanor när jag bytte OS. Det var liksom bara att köra på…

Kommentarer inaktiverade.