Sluta kalla virtualisering och sunt förnuft för besparingar

Var förbi en kort sväng på Virtualiseringsforum igår och hamnade på en dragning med folk från Dell och Intel (blev tvingad att skriva på ett NDA-avtal då Intel avslöjade namnet på något nytt och häftigt…ooooh).

Det var mycket snack om de besparingar man gjort genom att sätta stenhård fokus på virtualisering. Historien var att Dell någon gång under 2007 hade stora planer på att bygga ut sina datahallar, ett mastodontprojekt som skulle ha kostat nära en miljard svenska kronor. Väääldigt dyrt tyckte någon och bestämde sig för att lägga fram en plan på hur man kunde nyttja sin serverpark mer effektivt genom att virtualisera och modernisera istället för att bara satsa på hjärndöd expansion.

Det visar sig förstås att plan B är en toppenidé, planerna på fysisk expansion läggs ner och virtualiseringsprojektet drar igång!

Och nu kommer slutklämmen: På detta TJÄNADE Dell 30 miljoner dollar (kan ha fel på siffran, spelar ingen roll, det var mycket pengar).

Men ärligt talat, känns det verkligen okej år 2009 att tala i de här termerna? Förutsätter man inte att ett företag som Dell nyttjar modern teknik per default?

Är inte det här samma sak som att Dell skulle hävda att de tjänade pengar på att använda skrivare istället för att anställa en miljon sekreterare med varsin skrivmaskin? Det Dell säger är egentligen: Vi var nära att göra något riktigt korkat och kasta 30 miljoner dollar i sjön, men vi tog vårt förnuft till fånga och gjorde istället det varje vettig människa hade gjort i samma situation.

Eller är jag ute och cyklar?

Det här inlägget postades i Bla bla bla och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/1/7/2/olaskoog.se/httpd.www/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399