Fumito Ueda på GDC nästa månad!

Ico klarade jag faktiskt aldrig, fastnade aldrig riktigt även om jag förstås gillade hur det såg ut och hur det lät och hur fint allt var, hålla hand och allt det där.

Shadow of the Colossus däremot, det är ett av de bästa spelen jag någonsin spelat. Och jag fattar verkligen inte hur det kan finnas dom som ens la märkte till saker som låg framerate och andra tekniska brister. Känslan av att stöta på den första jätten och känslan av att klättra upp för hans ben och hugga svärdet i honom och till slut sänka honom är något av det mest fascinerande jag varit med om under alla mina år som spelare. Och känslan av att högt uppe bland molnen jobba sig framåt mot dom ömma punkterna på den där stora draken/fågeln/monstret/vidundret! Och så vidare och vidare och vidare…

Inget annat spel har ens varit i närheten av att fånga en liknande känsla av litenhet, desperation och utsatthet hos mig som spelare och inget annat spel har  lycktats förmedla en sådan känsla av respekt gentemot mina motståndare.

Och Argo förstås. Vilken partner! Och fåglarna, som du kunda hugga tag i och flyga lite med!

Och nu då, nu är det dags för Fumito Ueda, mannen som alltså ligger bakom det här mästerverket, att hålla ett föredrag på GDC nästa månad, och kanske, kanske (HOPPAS! HOPPAS!) kommer han att säga något om vad som förmodligen blir det som får mig att investera i en PS3:a.

Det här inlägget postades i Bla bla bla och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/1/7/2/olaskoog.se/httpd.www/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399