Att programmera bort sig själv

ABF-huset! Vilken grej, där har jag ju aldrig varit förut direkt. Men igår var det Anders Rydell  och Sam Sundberg som skulle prata om piraterna och det var roligt, det var en otroligt blandad publik, allt ifrån 14-åriga killar som satt och fnissade till äldre pensionärer som faktiskt var positivt inställda till det här med fildelning. En bitter äldre musiker var också på plats och undrade hur han skulle kunna tjäna pengar på att spela in sig själv på skiva. 

När Anders då la fram ett resonemang om att musik kommer att gå från att vara en produkt till att bli en tjänst (och exemplifierade med japanska teleoperatörer som köpt upp skivbolag för att kunna erbjuda musik över mobilnätet) så blev det riktigt snurrigt för en i publiken som då lyckades dra slutsatsen att man i så fall inte skulle betala för en städare som städade ditt hus.

Inte helt logiskt.

Efter att ha läst Anders artikel om gammelkod vs nykod räckte jag upp handen mest för att ge honom lite credit, för det är ju precis där den pågående rättegången verkar ha landat, att PB-killarna lyckas ta sig runt lagen via smart programkod där man i princip kodat bort sig själva och lyckats skapa en tjänst som inte längre kräver sin skapare för att snurra vidare och där kodmakaren inte längre kan knytas till det som exekveras och därmed inte ställas till svars.

Och i det där finns ju två saker om du frågar mig:

  1. Det är otroligt roligt med kod och teknik som revolutionerar vår värld!
  2. Det är tråkigt att rättegången blir en teknikgenomgång, är det verkligen det som är det viktiga? Och om rättegången skulle avgöras på teknikaliteter så känns det som att själva kärnfrågan fortfarande är en olöst knut.

Nu: Jobb! Lunchmöte 11.30 med HumanData och ikväll åker jag till Helsingborg och hälsar på min brorson!

Det här inlägget postades i Bla bla bla och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/1/7/2/olaskoog.se/httpd.www/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399